یکی از اتفاقات جذاب و منحصر به فرد در حوزه مد و فشن، لوگوی جدید زارا به عنوان یک برند معتبر و شناخته شده در این زمینه بود. این تغییر لوگو به جای اینکه دوست داشتنی باشد، بیشتر تبدیل به یک تغییر عجیب و انتقاد برانگیز شده است.
این تغییر به حدی ناگهانی و غیرقابل پیشبینی بود که بسیاری از هنرمندان و تایپوگرافی دنیا نسبت به آن جبههگیری کردهاند.
در طرح جدید لوگوی ZARA نه تنها خبری از یک تغییر مهم و جدید نیست، بلکه تا حدود زیادی میتوان ادعا کرد که خوانایی لوگو هم تحت تأثیر قرار گرفته و به نوعی طرح آن پیچیدهتر شده است.
در حالی که در سال ۲۰۱۱، تغییر برند و لوگو شرکت زارا شامل حروف انگلیسی بزرگ با فاصلههای نسبتاً زیاد در میان آنها بود، در طرح جدید خبری از این شکاف سخاوتمندانه نیست. طراح لوگو جدید زارا شخصی جز فابین بارون (بنیانگذار موسسه Baron & Baron) نیست که بخاطر لوگوهای منحصر به فرد خود در حوزه گرافیک شناخته شده است.
فابین بارون به عنوان مسئول هدایت و کنترل لغو بسیاری از مارکهای لوکس در بازار است که میتوان به Dior و Maison Margiela اشاره کرد.
در طرح جدید لوگوی جدید زارا فاصله بین حروف به شدت کمتر شدهاند و بخش کناری حروف با یکدیگر ترکیب شدند. از دیگر ویژگیهای این تغییر لوگو، قرار گرفتن یک منحنی کوچک در قسمت پایین حرفهای Z و R است که تا حدود زیادی خوانایی لوگو را کاهش داده است.
البته میتوان ادعا کرد که این منحنی تا حدودی باعث ایجاد تمرکز بر روی این دو حرف شده و نگاه بیننده را به سمت خود میکشاند.
معمولاً برندهای لوکس تا حدود زیادی تحت تأثیر محبوبیت برند و طرح لوگو خود قرار دارند. حتی تغییر لوگو در این شرکتها میتواند تأثیر مستقیمی بر درآمد و آمار فروش آنها داشته باشد. فروش Inditex در ۹ ماه اول سال ۲۰۱۸ به ۱۸.۴۳ میلیون یورو افزایش پیدا کرد که نشان دهنده افزایش ۳ درصدی در مدت مشابه سال قبل است. این آمار نشان میدهد که تغییر لوگو میتواند تأثیر بسیاری بر میزان فروش آنها داشته باشد.
خیلی علاقهمند هستیم که بدانیم چه کسی مسئول و طراح لوگو جدید زارا است، فقط میخواهیم چند کلمهای با او صحبت کنیم. به نظر شما آیا این لوگو توسط هوش مصنوعی یا همان رباتهای جایگزین انسان طراحی شده است؟!
اگرچه برخی قضاوتها نسبت به لوگوی جدید زارا بیشتر احساسی و تند هستند، اما برندهای دیگری هم در یک سال اخیر لوگو خود را تغییر دادهاند انتظار میرود که عکس العمل کاربران نسبت به آنها هم متفاوت باشد.